close

Beste leden van deeljevideos, standaard krijgt iedereen die lid wordt 1 GB opslag.

Volgende


#3 Angst, de grote Sloper: College Pierre Capel

17 Bekeken
John Jaarsveld
3
gepubliceerd op 26/Kunnen/21 / In Wetenschap

Gevoelens dwarrelen niet als een vage mist door ons lichaam, maar zijn keiharde biochemische processen die het gebruik van jouw DNA besturen.
Al onze cellen hebben, in de vorm van DNA, dezelfde genetische informatie, en die wordt in ieder cel anders gebruikt. Of een gen aan- of uitstaat in een cel, wordt mede bepaald door een grote familie van z.g. “DNA schakelaars”, de transcriptiefactoren.
Gevoelens, die in het limbisch systeem van de hersenen worden gevormd, sturen de aanmaak van hormonen aan, die op hun beurt deze transcriptie factoren kunnen activeren en hiermee lichaamsfuncties veranderen.
Iedereen kent de relatie gevaar/Adrenaline, en zo heeft ieder gevoel zijn specifieke hormoon reactie, die via de transcriptiefactoren honderden genen aan- of uitzetten.
Angst heeft op deze manier een dramatisch effect op ons DNA gebruik, omdat niet alleen het onderhoud van onze zenuwen en hersenen wordt verstoord, maar ook het immuunsysteem in een andere stand komt, waardoor heel veel andere functies ontregeld worden.
In deze tijd is het uiterst belangrijk om bij jezelf na te gaan of de huidige angst voor een virusje reëel is, of onterecht wordt aangepraat vanuit onverklaarbare gronden.

Laat meer zien
0 Comments sort Sorteer op

Volgende